סוף סוף מצאנו מקום לאחסן את כל הציוד שלנו – מחסן חדש. הכול כבר מוכן, חוץ מדבר אחד – מדפים למחסן. כדי לחסוך במקום, אנחנו חייבים להשתמש במדפים, ולאחסן את הסחורה לגובה. מדפים למחסנים חייבים להיות חזקים, ולשאת את משקלו של ציוד הכבד. אז איך בוחרים מדפים למחסן שלנו?
מדפים למחסנים תעשייתיים
דמיינו את המחסן של איקאה – מאות מדפים נישאים לגובה, ונושאים על גביהם סוגים רבים של סחורה. כשמדובר בסחורה כבדה כמו ארונות, ספות, ושידות, על המדפים להיות יציבים וחזקים. מדפים שאינם מספיק יציבים עלולים להיות לא בטיחותיים, ולסכן את המחסנאים שעובדים במחסן. ריהוט כבד שנופל מגובה רב הוא סכנת חיים, ואין להקל בכך ראש כשניגשים לבחור מדפים למחסנים.
ניצול יעיל של שטח המחסן
שטח הוא משאב מוגבל, לכן אנחנו שואפים לנצל את השטח הנתון ביעילות המירבית. מדפים למחסן הם גורם מכריע בניצול השטח, הם עוזרים לערום את הסחורה לגובה ובכך ולחסוך מקום. מלבד הגובה, גם למימד העומק חשיבות רבה. מדף רחב ו"עמוק" יעזור לנו לאחסן יותר סחורה, ובכך לנצל את השטח הקיים בצורה הטובה ביותר.
ניהול סחורה ומלאי בקלות באמצעות מדפים מתאימים
כל מי שמנהל מלאי של סחורה יודע שסדר וארגון הוא הכרחי לעבודה במחסן. כשהסחורה מסודרת בצורה הגיונית ונוחה, הרבה יותר קל לאתר מוצרים, לערוך ספירת מלאי, ולדעת אילו מוצרים להזמין. סידור הסחורה בצורה ברורה מסייע לנהל את המחסן, ולשמור על הארגון.
מדפים למחסן בהתאמה אישית
הגענו לשלב הרכבת מדפים למחסן, אך לפני שנמהר יש לשאול את עצמנו כמה שאלות.
השאלה הראשונה שעלינו לשאול היא – מה הם מאפייני המחסן. לכל מחסן מאפיינים משלו – תקרה גבוהה או נמוכה, שטח מצומצם או רחב. השאלה הבאה היא מה הוא סוג הסחורה, לכל סחורה יש מאפיינים אחרים כמו משקל, צורה (שניתן לערום עליה או שלא), מידת שבריריות, וגודל פיזי.
השאלה האחרונה שתעזור לנו לקבוע אילו מדפים להרכיב, היא מה אופי העבודה במחסן. קיימים מחסנים שהסחורה "נשלפת" מהם על בסיס יומיומי, ועל כן היא חייבת להיות נגישה. לעומת זאת, בחלק מהמקרים נעשה שימוש מועט בסחורה במחסן, והציוד נלקח ממנו אחת לחודש. בחלק מהמקרים הסחורה "יוצאת ונכנסת", ובחלק מהמחסנים היא מונחת זמן רב כאבן שאין לה הופכין.
שימוש בכלי עבודה
במידה ומדובר במחסן תעשייתי גדול, נצטרך להיעזר במלגזה על מנת להרים את הציוד לגובה. במקרה כזה, יש לקחת בחשבון שהרווח בין המדפים צריך להיות מספיק רחב כדי לאפשר למלגזה לעבור בקלות. בעזרת תכנון מראש ניתן למנוע טעויות – כמו מצב בו הרווח בין המדפים לא מאפשר מעבר של המלגזה לצורך העמסת הסחורה.
סידור הסחורה על המדפים
סידור הסחורה יתבצע באופן שונה ממחסן למחסן, כאשר הסחורה שנמצאת בשימוש רב תהיה במדפים הנמוכים בהישג יד, ובכניסה למחסן, בעוד הסחורה שלא נעשה בה שימוש תהיה בעומק המחסן על מדף גבוה.
התייעצו עם המומחים
בטרם הרכבת המדפים, כדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע. נוכל לספר להם על מידות המחסן ואופי העבודה, והם כבר ידעו להתאים לנו את המדפים המושלמים עבורנו.