האם אי פעם שמעתם את המילה כרסומת? אולי… ועיבוד שבבי? אה זה כבר מצלצל לכם יותר מוכר. אז כרסומת זוהי מכונה לעיבוד שבבי, בשיטת הכרסום ניתן לעבד משטחים גם של מישור וגם של צורות באופן מדוייק וחד והיא בעצם השיטה הכי נפוצה כיום לעיבוד שבבי.
אילו סוגים יש
נכון להיום ישנם 2 סוגי כרסומות שמובילות – המכונות הקונבציונליות שם צריך עובד שיפעיל אותן באופן ידני ומכונות של בקרה ספרתית – מה שנקרא בשפת העם CNC – הן כבר מכונות אוטומטיות שלא צריך עובד שיתפעל אותם כל הזמן.
מאיפה משיגים
כרסומת ניתן להשיג דרך חברות שמתמחות בהן, ברוב המקרים תעברו דרך משווק , כיוון שהיצרניות בדרך כלל מוכרות ישירות לחברות ענק ולמשווקים שיעשו בשבילם את פעולות המכירה.
בארץ יש כמה חברות שמתמחות בתחום ומשווקות מוצרי CNC וכרסום, חלקם גם עובדות עם חברות מאד גדולות באופן בלעדי ולכן צריך לבדוק מה בדיוק אתם צריכים כדי לדעת למי לפנות.
אז איזה חברה לבחור? שאלה מאד טובה, אבל זה באמת תלוי מה אתם מחפשים
בטיחות מעל הכל
בגלל העובדה שמדובר פה במכונות חיתוך, צריך להקפיד מאד על בטיחות של העובדים והמפעילים של המכונה, ישנן מכונות אמינות יותר ואמינות פחות ולכן כדאי להקפיד לקבל הדרכה על המכונה ולדעת מה היא מסוגלת לעשות ומה לא – אם תדחפו אותה לקצה גבול היכולת שלה זה עלול להיות מסוכן.
האם יש לכם שירות תיקונים
מכונות (כל מכונה) נוטות להתקלקל – לכן כדאי לבדוק האם החברה שאתם רוכשים ממנה נותנת לכם שירות תיקונים ומה הוא כולל, תיקון מכונה כזאת יכול לעלות המון כסף, גם מה זה אומר תיקון? האם נציג החברה מגיע אליכם למפעל ומתקן לכם אותה או לוקח אותה אליו לתיקון? או דורש ממכם להביא אותה אליו – לא מדובר פה בלהביא מחשב לתיקון אלא במכונה כבדה וגדולה – יש לקחת את זה בחשבון שאם צריך לשנע אותה צריך גם שיתהיה אפשרות שינוע.
חדש או יד 2?
ניתן היום לרכוש גם מכונות יד שניה ממפעלים שסגרו או שדרגו, ההפרש בעלויות מאד משמעותי ולפעמים בייצור שלא מצריך מכונה משוכללת ניתן להסתפק גם ביד שניה, כדאי לבדוק פני זה את המכונה אם ניתן ולקבל איזה אחריות עליה לפחות לחצי שנה שאם משהו קרה לה תוכלו לקבל שירות או החלפה שלה, ישנן חברות שנותנות גם ביטוחים בתשלום וגם את זה כדאי לבדוק.